Nacionalni park Krka udaljen je samo nekoliko kilometara od grada Šibenika, a poznat je po najvećim i najljepšim slapovima u Dalmaciji. Sa svojih sedam sedrenih vodopada i ukupnim padom od 242 metra, rijeka Krka prirodni je krški fenomen sa uvelike netaknutim i očuvanim ekosistemom, te kao takva predstavlja nezobilaznu destinaciju za sve posjetitelje šibenske regije. Kristalno plavi vodopadi rijeke Krke ponose se zapanjujućom florom i faunom i nude svakom posjetitelju nezaboravno iskustvo prirode. Otok Visovac, smješten usred istoimenog riječnog jezerca, zajedno sa franjevačkim samostanom iz 15. stoljeća, dragulj je Nacionalnog parka, a kaskadni vodopad Roški slap predstavlja prirodni fenomen koji će sigurno ostaviti svakog posjetitelja bez daha.

Na povratku iz Nacionalnog parka Krka, posjetit ćemo Trogir, grad koji je uvršten u UNESCOvu listu Svjetske kulturne baštine sagrađen na mjestu nekadašnjeg antičkog naselja Tragurion.
U gradu, okruženom srednjovjekovnim zidinama, nalaze se mnoge građevine koje svjedoče o bogatoj povijesti. Jedna od najznačajniijih građevina je svakako Trogirska katedrala Sv. Lovre sa portalom majstora Radovana, slijede gradska loža iz 15og stoljeća, gradska vijećnica,palača Ćipiko i benediktinski samostan iz 11og stoljeća.

Pošalji upit