Omiš je slikoviti grad istinskog mediteranskog ugođaja na ušću rijeke Cetine. To je grad Festivala dalmatinskih klapa u srcu Dalmacije između turističkih centara Splita i Makarske.

Mnoštvo spomenika kulture slavne i duge povijesti Omiša, brojni ugostiteljski, sportski i ostali sadržaji čine boravak nezaboravnim. Rijeka Cetina s veličanstvenim kanjonom, koja je na ovom mjestu presjekla živopisni planinski masiv u neposrednom zaleđu grada na svom putu do mora, te kilometar duga pješčana plaža, čini ovaj dio jadranske obale izuzetnim i neusporedivim.

Grad Omiš, zbog jedinstvenog položaja, opkoljen strmim liticama, rijekom Cetinom i morem daje impozantan krajolik pa eko-turizam u seoskim domaćinstvima i športovi, kao rafting na brzacima Cetine, slobodno penjanje po obližnjim liticama, jedrenje na dasci, plivački maraton i odbojka na pijesku postali su atraktivni dio turističke ponude.

Omiš je odlično prometno povezan sa Splitom (21 km) i svim ostalim hrvatskim gradovima. Nedaleko Omiša nalazi se nova auto-cesta. Omiš leži na glavnoj jadranskoj magistrali E 65. Od zračne luke Split - Resnik udaljen je 45 km, od trajektne luke Split 22 km. U Omišu živi cca 6000 stanovnika.

Gradu Omišu pripadaju susjedna turistička mjesta i sela : Duće, Nemira, Stanići, Čelina Zavode, Ruskamen, Lokva Rogoznica, Mimice, Medići, Marušići i Pisak.

Mala ribarska mjesta sačuvana u vlastitoj izvornosti, a istovremeno dopunjena suvremeno opremljenim privatnim pansionima, vilama i apartmanima, tako su blizu, a opet tako daleko od agresivnog ritma suvremenog života i industrijalizacije.

Usamljene uvale u kojima uvijek možete otkriti "svoju" prekrasnu šljunčanu plažu ili pronaći "svoj" auto-kamp na obali uz more na tridesetak kilometara dugoj rivijeri.